Geschiedenis van onze club Afdrukken E-mail

Naar de historiek van de Sint-Lenaertse voetbalbedrijvigheid moeten we diep spitten.  Er zijn documenten die het jaartal 1916 naar voor brengen. Oorspronkelijk werden in Eester, een gehucht van Sint-Lenaarts, in de winter van 1915 een schaats- en toneelgroep opgericht nadien in 1916 werd er een velo -en voetbalclub opgestart.  Daarom stond aanvankelijk F.C. Eester in het vaandel geschreven.

Oorspronkelijk was het voetbal in Sint-Lenaarts een zuiver amateurgebeuren. Jaak Verhoeven was trouwens de enige die iets van de reglementen afwist.

De eerste match werd gespeeld op 6 augustus 1916 tegen Hoogstraten en eindigde op 1-1.

Datzelfde jaar werden in totaal 8 wedstrijden afgewerkt. De daarop volgende jaren organiseerden de Sint-Lenaertse voetballers ook tal van nevenactiviteiten, zoals schaatswedstrijden op het Kempisch Kanaal en toneelvoorstellingen ten voordele van het goede doel.

Een jaar later reeds, in 1917, ging de voetbalafdeling een zelfstandige koers varen.  De stichters waren Verbunt Louis, Wuyts Ivo, Feyens Jaak en Verboven Jaak.
Nog tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de bestuursgroep aangevuld met Wuyts Jan, Lodewijckx Henri, Feyens Karel, Bogaerts August en Bogaerts Louis.

Het terrein, gelegen aan de Berkendreef, werd geschonken door barones de Vinck de Winnezele. Het ging om een braakliggend stuk grond, gelegen in een bar en moerassig gebied en begroeid met houtgewas en braamstruiken. Het terrein werd afgestookt en Jan Vrints ploegde het vervolgens om met een koppel paarden. De verdere afwerking van het speelveld nam nog vele weken in beslag.

Het zou afgebakend worden met koorden in plaats van met kalklijnen. Pastoor Wabbes stelde zijn patronaat als lokaal ter beschikking. Uitbater van het clublokaal was Suske Verbunt. Ook de eerste bal werd geschonken door de pastoor.


Na aanvankelijk gedurende enkele jaren vriendenwedstrijden te hebben betwist, ging de club deelnemen aan het competitievoetbal.  De eerste titel werd in de wacht gesleept tijdens het seizoen 1933-1934, de glorieuze tijd van mannen zoals Hofkens Leon, Lambrechts Gust, Frans en Jef, Van Den Kieboom Jan, Gust en René, Meeusen Jos, Langers Frans, Verbunt Thuur en Van Aert Corneel.  Met deze ploeg verwierf Sint-Lenaerts faam en verbleef ze een aantal jaren in de eerste provinciale.

75-jarig bestaan van de club werd gevierd op het einde van het seizoen 1991/1992.

Thurke Verbunt en Neel Van Aert spelers van kampioenenploeg 1933/1934  waren eregasten op deze viering.  Naast de talloze herinneringen die toen werden opgehaald over de Eester-boys na meer dan 75 jaar voetbal, werd er vooral gesproken over de ongelukkige titelwedstrijd  in 1962 tegen Schoten.

In de 86ste minuut stond Sint-Lenaerts toen nog met 1-2 voor, en werd de schuimwijn al bovengehaald, maar wat niemand nog vermoede gebeurde toch, de match eindigde op een 4-2 nederlaag en de schuimwijn ging spijtig genoeg naar Schoten.

7 mei 1995 - K.F.C. Sint-Lenaarts wint de finale voor de Beker van Antwerpen tegen Nieuwmoer.

Sint-Lenaarts wint voor de eerste maal in zijn bestaan de "Beker van Antwerpen".
De wedstrijd werd gespeeld op het terrein van Wuustwezel. De 14 spelers die voor de 1-0 overwinning zorgde waren: Werner De Peuter, Hans Van Gelooven, Johan Geladi, Danny Van Den Eynde, Gert Braspenninckx, Danny Frans, Kris Fransen, Bart Verheyen, Marc Der Kinderen, Curt Melotte, Danny Maes, Tom Donckers, Gaston Van Camp en Ben Aerts, trainer was Marc Janssens, hulptrainer Karel Van Hooydonck en afgevaardigde Frans Beckers.

De mooie beker werd na de wedstrijd overhandigd aan kapitein van de ploeg  Marc Der Kinderen door de voorzitter van het Prov. Comité Antwerpen,  Dhr. Francois De Keersmaeker (nu voorzitter K.B.V.B.).

Kampioeneersteprovinciale2007Seizoen 2006/2007 - K.F.C. Sint-Lenaarts kampioen in 1ste provinciale.

Sint-Lenaarts mocht al 5 wedstrijden voor het einde van het seizoen de champagne onkurken om de titel te vieren in eerste provinciale en om zich vervolgens op te maken om voor het eerst in het bestaan van de club, volgend seizoen in de nationale reeksen te voetballen.

De spelers, trainers, verzorger, afgevaardigde en het bestuur die hier een heel seizoen hebben aan meegewerkt waren o.a.: (ik hoop dat ik er geen vergeten ben): John De Busser, Ben Van Bael, Geert

Mestdagh, Sigi Van Sas, Steve Adam, Juri Meyvis, Roel Veldeman, Stef Mariën, Wouter Vermaelen, Davy Waegemans, Jurgen Bastiaensen, Fonny Vissers, Joren Nuyts, Bart Van Dooren, Yannick De Groef, Robin Van Hasselt, Toon Aerts, Jelle Van Gastel, Jan Bartholomeeusen, Bart Oprins en Bart Van Camp.

Kampioeneersteprovinciale2007_2De trainers waren Bart Wilmssen, Luc Donckers en Karel Van Hooydonck en de verzorger was Kris Staes, Frans Beckers was de afgevaardigde en het bestuur was Rik De Vrij, Guido Laurijssen, Jos De Beuckelaer, Renaat Verreyken en Peter Schrijvers.

 

 

 

| PINCoding® Web Solutions | © 2009 - Alle Rechten Voorbehouden | KFC Sint-Lenaarts |
lyhjil